24. Uredimo Slovenijo

Preko pobud v Državnem svetu je možno predlagati ukrepe, kako izboljšati in polepšati Slovenijo. Ta pobuda je povezana z neurejenimi sanitarijami. Povsod v javnem sektorju in kjer je stik s strankami, morajo biti po zakonu sanitarije urejene. V resnici pa marsikje celo v javnem sektorju ni urejenih in javno dostopnih sanitarij, pa se nič ne zgodi. Drugje pa inšpektorji pišejo globe kot po tekočem traku, če ni vse brezhibno. Ampak sanitarije bi morale biti povsod urejene.

Pobuda je prišla v zvezi s sanitarijami na črpalkah. Ko turisti peljejo čez Slovenijo, je včasih njihov vtis povezan predvsem z urejenostjo črpalk in sanitarij. Le-te bi morale biti prosto dostopne. Tudi mene zbode, ko vidim ljudi, ki mencajo in pri blagajni iščejo ključ za vhod, ali pa iščejo drobiž, da bi lahko vstopili.

S pomočjo zaposlenih v DS, predvsem Anke Zajc, smo napisali konkreten in preprost predlog, kako poskrbeti za sanitarije. Sedaj bo zanimivo videti, ali bo slovensko vodstvo izpeljalo enostavno in učinkovito pobudo za ureditev problematike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *