Mesto za mladega raziskovalca

Institut »Jožef Stefan«, Odsek za inteligentne sisteme, razpisuje mesto za mladega raziskovalca (m/ž) v letu 2021.

Mladega raziskovalca bo financirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost. Kandidat mora izpolnjevati pogoje v skladu s 113. členom Pravilnika o postopkih (so)financiranja, ocenjevanja in spremljanja izvajanja raziskovalne dejavnosti (Ur.l.RS 79/17 z dne 28.12.2017). Zaposlitev bo za določen čas za čas doktorskega študija, z možnostjo podaljšanja. Rok za oddajo prijav je do zasedbe mest.

Področje: Umetna inteligenca v zdravstvu

Mentor: dr. Mitja Luštrek

Umetna inteligenca se čedalje več uporablja v zdravstvu: zdravnikom pomaga hitreje in bolje opravljati njihovo delo, bolnikom s pomočjo nosljivih in mobilnih naprav lajša spopadanje z boleznimi, zdravim ljudem nudi personalizirane nasvete, kako zdravi čim dlje ostati, raziskovalcem pa pomaga razumeti biološke procese. V raziskovalni skupini se že več kot desetletje ukvarjamo s tovrstnimi projekti in smo ena vodilnih evropskih skupin na tem področju. Letos smo denimo dosegli drugo mesto na prestižnem tekmovanju XPrize Pandemic Response Challenge s polmilijonskim nagradnim skladom.

Mladega raziskovalca bomo vključili v raziskave umetne inteligence v zdravstvu, pri čemer bomo točno vsebino dela uskladili z njegovimi interesi. Obiskoval bo doktorski študij Informacijske in komunikacijske tehnologije na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana, kjer bo po uspešnem zagovoru disertacije pridobil naziv doktor znanosti. Med delom bo v stiku z raziskovalci iz vsega sveta ter se bo lahko udeleževal znanstvenih srečanj in usposabljanj doma in v tujini.

Iščemo kandidata ali kandidatko, ki želi poglobiti svoja znanja in razvijati svoje zamisli ter zna dobro programirati. Do septembra 2021 mora zaključiti univerzitetni študijski program druge stopnje (računalništva, matematike ali druge tehnično-naravoslovne smeri) s povprečno študijsko oceno vsaj 8. Interesente vabimo, da se obrnejo na nas za podrobnejše informacije.

Kontakt: mitja.lustrek@ijs.si